Передумови й перспективи формування національної системи фізичного виховання школярів - Богдан Шиян (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2016)
У статті визначені передумови і перспективи формування національної системи фізичного виховання школярів. Установлено, що метою національної системи фізичного виховання є формування в учнів фізичної культури, оволодіння засобами, методами та формами індивідуальної рухової діяльності, уміннями цілеспрямовано використовувати цю діяльність для власного духовного й фізичного вдосконалення. Це особливо важливо в сучасних умовах, де фізичний розвиток та фізична підготовленість набувають особливого значення як джерело здоров’я, виховання активної, творчої особи, здатної приймати рішення й реалізовувати їх у процесі життєдіяльності.