Технологія оцінювання фізичної підготовленості студентів вищих навчальних закладів - Микола Пуздимір; Володимир Наскальний; Петро Анісім (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2017)
Робота присвячена питанням удосконалення системи контролю фізичної підготовленості студентів. Розроблено шкалу “абсолютного” рейтингового оцінювання, яка формалізована двадцятьма балами, та диференційоване “відносне” оцінювання досягнень студентів із урахуванням вихідного рівня фізичної підготовленості.