Особливості методики навчання основних прийомів техніки гри в баскетбол - Валерій Іванович Поляковський; Світлана Миколаївна Грициляк; Раїса Семенівна Поляковська (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2016)
У статті розглянуто проблему формування рухових навичок у дівчаток 10–13 років. Щоб система навчання була ефективною, треба враховувати вікові особливості розвитку організму й динаміку функціональних характеристик. У роботі висвітлюються результати педагогічного експерименту з використанням запропонованих спеціальних вправ для навчання та вдосконалення прийомів техніки баскетболу. Порівняльний аналіз результатів контрольної й експериментальної груп дає підставу для загальних рекомендацій щодо застосування системи таких вправ фахівцями фізичної культури.