مدیریت جنگ شهری سوریه - ابوالحسن کبیری; علیرضا سعادت راد (مطالعات بین‌رشته‌ای دانش راهبردی, 2021)
در جنگ شهری مواضع ثابتی وجود ندارد و جنگ در یک محیط کاملاً پیچیده و چندبعدی هدایت می‌شود. در جنگ شهری با جلب اعتماد و حمایت مردم در قالب طرح‌های مردم‌یاری می‌توان زمینه اشراف اطلاعاتی علیه دشمن را فراهم آورده و از غافلگیری‌ها جلوگیری نمود. جنگ شهری به علت شاخصه‌ها و ویژگی‌های خاص خود نیاز به سلاح‌های ویژه دارد. هدف اصلی این مقاله تبیین ملاحظات و ویژگی‌های جنگ شهری است. ابزار گردآوری، پرسشنامه و اسناد و مدارک است که به روش زمینه‌ای موردی و با رویکرد کمی انجام‌شده و از نوع کاربردی است. جامعه نمونه 50 نفر و روش جمع‌آوری اطلاعات، کتابخانه‌ای، مصاحبه عمیق و پرسشنامه است. با توجه به چیستی و چرایی جنگ و همچنین با توجه به الگوهای حاکم بر هر جنگ می‌توان ادعا نمود که هر جنگی علاوه بر ملاحظات و ویژگی‌های عمومی دارای ملاحظات و ویژگی‌‌های خاص خود می‌باشد، بر اساس نتایج تحقیق ملاحظات خاص جنگ شهری عبارت‌اند از: استفاده صحیح از زمین، تأمین، پشتیبانی متقابل، پدافند دورادور، پدافند در عمق، قابلیت انعطاف، حداکثر بهره‌برداری از عملیات آفندی، پراکندگی، استفاده از زمان موجود، تهیه و هماهنگ کردن طرح‌های پشتیبانی. تجارب جنگ شهری سوریه حکایت از این دارد که ویژگی‌‌های مهم جنگ شهری عبارت‌اند از: پیچیدگی، تنوع صحنه، تنوع طرح‌های جنگی، تنوع ادوات و تسلیحات، تلفات انسانی بالا، تبعات ژئوپلیتیکی، هزینه‌بر و زمان‌بر بودن، نقش مهم فضای مجازی و اینترنت، نقش گروهای معاند و مخالف.