Afrika'da Sosyal Girişimlerin Hayata Fark Katan Bisiklet Projeleri - Ahmet Bardakcı; Halil Savaş (Pamukkale Üniversitesi İşletme Araştırmaları Dergisi, 2021)
Afrika kırsalında ulaşım neredeyse tamamen yürüyerek gerçekleştirilmektedir. Yürümek, sağlık açısından faydalı olsa da eğitim, sağlık ve ekonomi açılarından bakıldığında taşıt araçlarından yoksunluğun ortaya çıkardığı önemli kısıtlar bulunmaktadır. Bu kısıtları bir nebze de olsa rahatlatabilmek amacıyla Re-Cycle ve VelAfrica çürümeye terkedilmiş bisikletleri Afrika’ya ulaştırarak CooP ve World Bicycle Relief ise topladıkları bağışlarla satın aldıkları bisikletleri Afrika’ya ulaştırarak hayatlara dokunmaktadırlar. Anılan sosyal girişimleri kısaca tanıtarak Afrika’da hayatların nasıl dönüştürüldüğünü göstermeyi hedefleyen bu keşfedici nitelikteki vak’a çalışması bu anlamda ülkemizdeki ilk çalışmalardan olmaya adaydır.