مدیریت پیش‌گیری فرار از منزل با رویکرد فرهنگی - جواد پایدار (مطالعات فرهنگی پلیس, 2023)
پژوهش حاضر با هدف واکاوی مدیریت پیشگیری فرار از منزل با رویکرد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی انجام شد. این پژوهش، ازلحاظ راهبرد، اکتشافی و ازمنظر روش‌شناسی، پژوهشی آمیخته (کیفی- کمی) است. ابزار گردآوری اطلاعات در مرحلة کیفی، اسنادی، مطالعۀ پرونده‌های فرار و با استفاده از مصاحبة عمیق و نیمه‌ساختاریافته و در بخش کمی، پرسشنامة محقق‌ساخته بود. تجزیه‌وتحلیل داده‌های به‌دست‌آمده در بخش کیفی، با استفاده از روش تحلیل مضمون و در بخش کمی، با بهره‌گیری از تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی و درنهایت تحلیل مسیر معادلات ساختاری انجام شده است. نتایج مبین آن است که مدیریت پیشگیری فرار از منزل با رویکرد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، شامل 34 مفهوم پایه‌ای، 3 مفهوم سازمان‌دهنده و یک مفهوم فراگیر است. همچنین، مشخص شد که بارهای عاملی تمام گویه‌های هر 3 عامل پژوهش به‌جز گویۀ 13، عامل اقتصادی بیشتر از 4/0 به‌دست آمده و کفایت لازم را برای ماندن در پژوهش دارند و مقادیر بارهای عاملی آنها مناسب و از برازش مطلوب برخوردار است. یافته‌ها نشان داد که مقدار R2 برای سه عامل فرهنگی (212/0)، اقتصادی (205/0) و اجتماعی (199/0) بیشتر از 19/0 و مقادیر Q2 برای سه عامل فرهنگی (337/0)، اقتصادی (326/0) و اجتماعی (236/0) بیشتر از 15/0 بدست آمدهاند، بنابراین میتوان به برازش الگو از بعد ساختاری اعتماد کرد. براساس رتبۀ میانگین مؤلفه‌ها، مؤلفۀ فرهنگی با رتبۀ میانگین 24/2 بیشترین اهمیت را دارد و مؤلفه‌های اجتماعی(01/2) و اقتصادی(75/1)، به‌ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار دارند.