Het Bijbelse Scheppingsverhaal en de Natuurwetenschap III: De Chaos begrensd - A. A. Manten (Koers : Bulletin for Christian Scholarship, 1959)
„En God zeide: Daar zij een uitspansel in het midden der wateren, en het make scheiding tussen wateren en wateren!” Bij het lezen van dit vers zullen wemoeten bedenken, dat de bijbelschrijverseen geheel andere voorstelling van de wereldruimte hadden dan wij.