Osmanlılarda ve Hıristiyan Batıda Siyasi Otoritenin Meşruiyetinin Kaynağı Olarak Tanrı - Şamil Öçal (Eskiyeni, 2010)
Siyasi otorite, sektiler siyasi anlayışın da hâkim olduğu modem dönemler de dâhil olmak üzere tarihin her döneminde kendisini, bu otoriteye tabi olan halkın inandığı Tanrı karşısında belli bir yere konumlandırma gereği duymuştur. Siyasi otoriteyi Tanrıyla "ilişki"li olmaya iten nedenlerin başında hiç şüphesiz kendisine uygun bir meşruiyet zemini kurma isteğidir.