برنامه‌ریزی توسعه شبکه انتقال چندهدفه در شبکه‌های هوشمند با در نظر‌گیری منابع پاسخگوی بار و امنیت سیستم - محمد صابری; مهدی هاتف (تصمیم گیری و تحقیق در عملیات, 2018)
هدف از برنامه‌ریزی توسعه شبکه انتقال (TEP)، یافتن خطوط موردنیاز شبکه با کمترین هزینه سرمایه‌گذاری است؛ بطوریکه با رعایت شاخص‌هایی امنیتی سیستم، بار آینده به شکلی اقتصادی تامین گردد. با توجه به عدم قطعیت بار، تولیدات پراکنده بادی، منابع پاسخگو به بار و رقابتی شدن بازار برنامه‌ریزی توسعه شبکه انتقال با چالش‌هایی مواجه شده است که ازاین‌رو نیاز به ارائه مدل‌های جدید، بیش از پیش احساس می‌گردد. در این مقاله یک مدل TEP چندهدفه با در نظرگیری هزینه‌های سرمایه‌گذاری، عملکرد و منابع پاسخگو به بار به همراه یک شاخص جهت تعیین امنیت سیستم ارائه می‌شود. این توابع هدف، برای به دست آوردن یک مجموعه راه‌حل‌های غیر غالب، بر اساس اولویت‌های اپراتور(هزینه یا ریسک)، با استفاده از الگوریتم تکاملی قدرت پارتو مبتنی بر روش بهینه‌سازی چندهدفه اجتماع ذرات (SPEA2-MOPSO) بهینه می‌گردند. نتایج این تحقیق بر روی شبکه 24 باسه IEEE-RTS آزمایش گردیده است و روش پیشنهاد با روش‌های MOPSO و MOEA/D مقایسه می‌شود.