İntraparankimal Hemorajik İnme Tanılı Olgunun Konfor Kuramı Doğrultusunda Hemşirelik Bakımı - Selda Çelik; İlkyaz Karahan; Nazlı Kara (Yoğun Bakım Hemşireliği Dergisi, 2024)
ÖZKuramlar; kavramlar arasındaki ilişkiyi ortaya koyarak uygulanan hemşirelik bakımının sistematik bir biçimde sunulmasını ve bakımın kalitesinin artmasını sağlar. Konfor kuramı bireylerin gereksinimleri doğrultusunda fiziksel, psikospiritüel, çevresel ve sosyokültürel bütünlük içerisinde değerlendirilmesini sağlar. Kolcaba’nın Konfor kuramı bireylerin gereksinimlerinin belirlenmesi ve gereksinimlere yönelik hemşirelik girişimlerinin planlanması ve uygulanmasında önemli bir rehberdir. Bu çalışmada intraparankimal hemorajik inme tanılı olgunun konfor kuramı doğrultusunda hemşirelik bakımı ele alınmıştır.