Ödünç Verme Hizmetlerinde iPad: Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi Örneği = Circulating iPad: Koç University Suna Kıraç Library - Kamil Yeşiltaş (Bilgi Dünyası, 2013)
Teknolojinin günümüzde geldiği nokta, kütüphaneleri ödünç verme hizmetlerinde kitap ya da kitap türü materyallerin ötesine geçmeye zorlamaktadır. Bu düşünce ile Suna Kıraç Kütüphanesi, uzun süredir ödünç verdiği taşınabilir bellek, diz üstü bilgisayar ve hesap makinesi gibi teknolojik araçlara, 2011 yılında iPad’i de eklemiştir. Yeni sayılabilecek bir teknoloji olan iPad’in kütüphanelerde ödünç verilmesi, gerek politika ve prosedür, gerekse teknik alt yapı yönünden birçok unsuru göz önünde bulundurmayı gerektirmektedir. Bu çalışma, iPad ödünç vermeyi planlayan kütüphaneler için politika oluşturma ve teknik altyapının hazırlanması noktasında gerekli olabilecek bilgileri içermektedir. Ayrıca çalışmada, kullanıcıların iPad kullanımlarına ilişkin yapılmış bir anketin sonuçlarına da yer verilecek, bulgular ışığında iPad ödünç vermeye hazırlanan kütüphanelere önerilerde bulunulacaktır. = Today’s technology has reached a milestone, that forces library services to go beyond just book lending. With this mind, Suna Kıraç Library has added iPad to its lending list in 2011, which already included technological tools such flash disks, laptops and calculators. While lending this relatively new technological tool, various aspects of loan should be considered and correct policies & procedures need to be established along with the technical infrastructure. This article provides information on defining policies and creating technical infrastructure that will be useful for libraries that plan to offer iPad lending services. In addition, results of the iPad using survey will be shared in this article. Based on the findings, there will be recommendations provided for libraries that setting up an iPad lending Program in the near future.