Особливості фінансового аналізу найбільш важливих груп активів в системі управління діяльністю підприємства - Н. М. Купріна; Т. М. Ступницька; О. М. Величко (Ekonomìka Harčovoï Promislovostì, 2022)
В статті проведено дослідження теоретичних та практичних аспектів формування етапів про- ведення фінансового аналізу оборотних активів та їх важливих елементів з урахуванням системності та комплексності підходу до його проведення з метою забезпечення ефективності функціонування та управління діяльністю підприємства АПК в сучасних умовах. Проведено аналіз оборотних активів та важливих груп їх елементів на прикладі даних фінансової звітності підприємства АПК. Доведено, що важливими етапами аналізу оборотних активів, є не тільки аналіз складу, динаміки, структури, ефек- тивності використання оборотних активів, але й аналіз структури та динаміки таких важливих елементів оборотних активів, як запаси, дебіторська заборгованість, грошові кошти, й проведення аналізу відносних показників фінансової стійкості та ліквідності його балансу підприємства, що має особливе значення для ефективного функціонування та формування системи управління підприємством АПК. Сформовано етапи проведення фінансового аналізу оборотних активів та важливих групп його елементів для підприємства АПК в сучасних умовах його функціонування на основі компленсного підходу.