Przemysław Nehring, Topika wczesnych łacińskich żywotów Świętych (od Vita Antonii do Vita Augustini), Toruń 1999, Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, ss. 151 - Józef Figiel (Vox Patrum, 1999)
recenzja