Wyposażenie mieszczańskiego mieszkania w Warszawie (1864‒1914) - Aleksander Łupienko (Kwartalnik Historii Kultury Materialnej, 2016)
THE FURNISHINGS OF A BURGHER APARTMENT IN WARSAW IN THE YEARS 1864–1914