АНАЛІЗ ІНСТИТУЦІЙНИХ ПЕРЕДУМОВ РОЗВИТКУ КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ - Iryna Kytsyuk (Економіка та суспільство, 2021)
У статті здійснено аналіз інституційних передумов розвитку корпоративної соціальної відповідальності в Україні. Зокрема, обґрунтовано необхідність розвитку корпоративної соціальної відповідальності як важливого інструменту досягнення сталого розвитку, а також проаналізовано основні активності та ініціативи у даній сфері на різних ієрархічних рівнях управління. Наголошується, що значну роль у розвитку корпоративної соціальної відповідальності в Україні відіграють міжнародні ініціативи, а також процес втілення курсу на продовження і поглиблення інтеграції до ЄС. Визначено ключові проблеми та перспективи розвитку корпоративної соціальної відповідальності в Україні в контексті світових тенденції, враховуючи той факт, що еволюція корпоративної соціальної відповідальності відбувається у відповідності з новими глобальними викликами до сталого розвитку.