Про Надзвичайного і Повноважного Посла України та його Щоденник. - Юрій Макар (Історико-політичні проблеми сучасного світу, 2021)
З тексту спогадів можна докладно познайомитися з повною історією українсько-кіпрських відносин. Знаючи вдачу Бориса Івановича, ще до отримання від нього книги і ознайомлення з нею, був упевнений, що роки, проведені ним на Кіпрі, сприяли зміцненню стосунків України з цією прихильною до нас країною. Прочитавши книгу, переконався, що саме так і сталося. У розділі Фактор впливу Надзвичайний і Повноважний Посол розкрив мотивацію своєї нелегкої праці, сповненої турботи про стратегічні інтереси нашої Батьківщини, які прагне знівелювати північно-східний сусід. Читач знайде у книзі спогади про нескінченну низку зустрічей з кіпріотами – від президента держави до її рядових громадян. Не менш цікаво представлені поїздки островом для забезпечення нагальних потреб України у різних сферах – політичній, економічній, культурній тощо. Поза будь-яким сумнівом, актуальною ілюстрацією здійснюваної Борисом Івановичем роботи в Республіці Кіпр у якості офіційного представника України служать численні світлини, додані ним до тексту.