Disiplinlerarası Bir Origami Etkinliği: Güneş Sistemindeki Kesirler - Okan Arslan; Deniz Eroğlu; Ercan Tatli (Araştırma Temelli Etkinlik Dergisi, 2022)
Bu çalışmada, ortaokul matematik ve fen bilimleri derslerinde kullanılabilecek disiplinlerarası bir origami etkinliği tasarlanmış ve uygulanmıştır. Tasarlanan origami etkinliğinin matematik öğretimi açısından amacı öğrencilerin kesirler konusundaki kavramsal anlamalarının ve işlemsel becerilerinin desteklenmesidir. Fen bilimleri açısından ise Güneş sisteminin görselleştirme yoluyla kavramsal olarak öğretimi amaçlanmaktadır. Tasarlanan etkinlik bu çalışma kapsamında öğrencilerin öğrendikleri konuları hatırlamaları ve varsa bu konularda yaşadıkları zorlukların giderilmesi için 7. sınıf öğrencileri ile uygulanmıştır. Uygulama sonucunda etkinliğin, disiplinlerarası bir origami etkinliği olarak kesirlerin ve güneş sisteminin öğretimi, pekiştirilmesi ve bu konularda öğrencilerin yaşadıkları zorlukların giderilmesi amacıyla kullanılabileceği ortaya konulmuştur. Etkinliğin uygulanması esnasında ortaya çıkan öğrenci görüş ve yaklaşımları ile öğretmen görüşleri, ayrıca etkinliği uygulamak isteyen öğretmenler için çeşitli öneriler detaylı şekilde makalede verilmiştir.