Od wychowania fizycznego do inteligencji fizycznej - Michael T. Turvey (Avant, 2012)
Autor komentuje zmiany w swoim podejściu do zagadnień działania i percepcji, bieżący oraz przyszły status psychologii ekologicznej, a także specyfikę natury ludzkiej.