Діагностика та лікування анальної інконтиненції після хірургічної корекції вродженої аноколоректальної патології в дітей - V.O. Fofanov; A.P. Yurtseva; O.D. Fofanov; I.M. Didukh; L.G. Bubniv (Хірургія дитячого віку, 2022)
Нетримання калу в дітей є серйозною медико-соціальною проблемою. Анальна інконтиненція (АІ) призводить до серйозних обмежень розвитку дитини та соціальної адаптації. Дитячі хірурги переважно мають справу з механічним типом АІ, що виникає після хірургічної корекції аноректальних мальформацій (АРМ) або хвороби Гіршпрунга (ХГ). Порушення контролю дефекації, за даними літератури, спостерігається у 53-89% хворих, які перенесли операції з приводу АРМ та ХГ.