Komunalne djelatnosti i pravo vlasništva na građevinskim objektima komunalne infrastrukture - Dario Đerđa (Zbornik Pravnog Fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2006)
Cilj rada je, uz analizu načina obavljanja komunalnih djelatnosti, dati pregled vlasničkog režima nad građevinskim objektima i uređajima komunalne infrastrukture u Republici Hrvatskoj te ukazati na otvorena pitanja koja se javljaju u ovom pravnom području. U tu su svrhu najprije određene komunalne djelatnosti te što sve čini komunalnu infrastrukturu. Zatim su prikazani modeli obavljanja komunalnih poslova. Slijedi analiza vlasničkog statusa nad objektima i uređajima komunalne infrastrukture. Konačno, nekoliko riječi posvećeno je i gradnji komunalnih objekata na zemljištu u vlasništvu trećih osoba, odnosno na općem i javnom dobru.