YÜKSEK DAYANIMLI BETONDA AŞINMA DİRENCİNİN TAHMİNİ - Şemsi YAZICI; Gözde İNAN SEZER (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2007)
Bu çalışmada, silis dumanı ve/veya uçucu kül içeren basınç dayanımı 65-85 MPa olan yüksek dayanımlı betonların, aşınma direnci ile mekanik özelikleri (basınç ve eğilme dayanımı) arasındaki ilişkiyi belirleyebilmek amacıyla yapılan deneysel çalışma sonuçları sunulmuştur. Bir adet yüksek dayanımlı beton kontrol karışımı (C1) ve beş adet katkı içeren yüksek dayanımlı beton karışımı olmak üzere (C2, C3, C4, C5, C6), toplam altı adet beton karışımı hazırlanmıştır. Tüm karışımların 28 günlük basınç dayanımları, eğilme dayanımları ve aşınma dirençleri belirlenmiştir. Betonların basınç ve eğilme dayanımına bağlı olarak aşınma direncini tahmin eden matematiksel eşitlik önerilmiştir.