ТЕРМООКИСНА ДЕСТРУКЦІЯ ПОЛІМЕРІВ У ПРИСУТНОСТІ НИЗЬКОМОЛЕКУЛЯРНИХ СКЛАДНИКІВ МАСТИЛЬНО- ОХОЛОДЖУВАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЧНИХ СЕРЕДОВИЩ - A.Yu. Uyheliy (Науковий вісник НЛТУ України, 2015)
Представлено результати дослідження процесів теормоокисної деструкції полімерів у присутності складників мастильно-охолоджувальних технологічних середовищ (МОТС) та вивчення кінетичних закономірностей їх розкладу. Методом ТГА і ДТА досліджено термоокисну деструкцію поліаміду епіхлорованого (ПАЕХ), поліакриламіду (ПАА) у присутності оксиетильованого спирту (ОС-20) і води. Встановлено деякі температурно-кінетичні закономірності процесів термічного розкладу композицій МОТС, які можна успішно використовувати у науковому прогнозуванні створення високоефективних технологічних середовищ.