El gir asimètric de la nova governança econòmica europea: algunes reflexions sobre el Tractat d’estabilitat, coordinació i governança a la Unió Econòmica i Monetària - Giuseppe Martinico (Revista Catalana de Dret Públic, 2013)
L’objectiu d’aquest treball és tractar alguns exemples d’asimetries creades pel marc legal de la nova governança econòmica europea, intentant subratllar algunes ambigüitats que sorgeixen d’aquest escenari. Pel que fa a l’estructura, aquest estudi es divideix en tres parts: en primer lloc, s’explora la dimensió asimètrica de la legislació de la Unió Europea. En segon lloc, s’analitzen algunes provisions rellevants del Tractat d'estabilitat, coordinació i governança. Finalment, s’ofereixen algunes conclusions generals sobre l’estat actual d’integració.