В очікуванні епістемічної несправедливості: порівняльний аналіз теорій превентивно-антиципаторних несправедливостей - Stefania Sidorova (Актуальні проблеми духовності, 2023)
Авторка демонструє, що ідея превентивної свідченнєвої несправедливості Міранди Фрикер може бути розширена та поглиблена, однак сама по собі є недостатньою для охоплення всього спектру подібних несправедливостей. Залучивши теорію заглушення та придушення свідчення Крісті Дотсон, вона демонструє вдале функціонування альтернативної вузької теорії превентивної несправедливості, яка, однак, не може бути розширена без суттєвих змін. Як приклад розширеної теорії, створеної для аналізу подібних випадків, авторка аналізує теорію антиципаторно-епістемічної несправедливості Джійон Лі, і розкриває цю спробу як невдалу. Зіставляючи згадані три теорії, авторка формулює вимоги, яким має відповідати повніша теорія превентивно-антиципаторних несправедливостей, та передбачає можливі шляхи її розбудови. Пропонується також евристика для швидкої перевірки спроможності майбутніх підходів.