Особливості релігійного світогляду періоду Київської Русі - Anatoliy Yakovenko (Мультиверсум: Философский альманах, 2015)
У статті обгрунтовується думка про те, що проблема релігійного світогляду періоду Київської Русі, характеризуючи стан релігійної свідомості в контексті екзистенціальної діалектики міфологічної і релігійної свідомості, постає як цілісний системний комплекс питань, аналіз релігійного розуміння і вплив якого на українське суспільство є актуальним. Зміст статті – експлікація сукупності істотних і відмінних якостей системи релігійного світогляду періоду Київської Русі в цілому з перспективою подальших досліджень і розробки методично обгрунтованих підходів зі зміцнення духовності українського суспільства.