Platforma e-PUAP w procesie standaryzacji bazy edukacyjno-laboratoryjnej WWSI do nauczania informatycznych systemów zarządzania - Szymon Supernak (Zeszyty Naukowe Warszawskiej Wyższej Szkoły Informatyki, 2011)
W referacie przedstawiono proces standaryzacji bazy edukacyjno - laboratoryjnej uczelni do nauczania informatycznych systemów zarządzania w związku z rozwojem platformy e-PUAP w administracji państwowej świadczącej usługi publiczne. Omówiono wybrane aspekty technologiczne systemów oraz działania podejmowane przez instytucje w celu rozwoju aplikacji korporacyjnych na wielu szczeblach administracji państwowej oraz modele doskonalenia kadr projektowych i administracyjnych. Przedstawiono główne kierunki kształcenia studentów uczelni ze szczególnym uwzględnieniem języków i narzędzi do modelowania i projektowania architektur korporacyjnych systemów informatycznych państwa.