تخمین عیار در ذخایر دو متغیره با استفاده از روش ترکیبی کریجینگ و فاکتورهای خودهمبستگی مینیمم_ماکزیمم - ولی صفری; مسعود منجزی; جعفر خادمی حمیدی (نشریه مهندسی معدن, 2017)
تخمین عیار در ذخایر چند متغیره بسیار مهم است. انتخاب روش مناسب در این ذخایر می‌تواند در دقت تخمین عیار نقش اساسی داشته باشد. به‌طور معمول روش کوکریجینگ (Co-Kriging) برای تخمین عیار ذخایر چند متغیره استفاده می‌شود اما این روش در بازتولید میانگین و همبستگی بین داده‌های واقعی دقت کافی ندارد. در سال‌های اخیر، برای حل این مسئله روش ترکیبی کریجینگ و فاکتورهای خودهمبستگی مینیمم/ماکزیمم (KMAF)، بهطور موفقیت‌آمیزی بهکار گرفته شده است. در این روش با استفاده از واریوگرام‌های مستقل و متقابل و حذف واریوگرافی متقابل، واریوگرام‌های مستقل جدید برای تخمین عیارها تولید می‌شوند. در ادامه فاکتورهای خودهمبسته‌ی تخمین زده شده به حالت اولیه تبدیل می‌شوند. بهکارگیری این روش منجر به افزایش دقت تخمین میشود. در این مقاله، که در آن کانسار سرب و روی گوشفیل اصفهان بهعنوان مطالعه موردی در نظر گرفته شده، روش Co-Kriging و KMAF برای تخمین عیار استفاده شده است. بر اساس نتایج، دقت تخمین در روش KMAF بیشتر از روش Co-Kriging است. همچنین عیار معادل متوسط برای روش‌های KMAF و Co-Kriging بهترتیب 220/7 و 136/7 درصد بهدست می‌آید.