Щодо історії нашого журналу: 50-річний ювілей чи звичайний 137-ий рік видання? - A. V. Rezounenko (Visnik Harkivsʹkogo Nacionalʹnogo Universitetu im. V.N. Karazina. Cepiâ Matematika, Prikladna Matematika i Mehanika, 2015)
Наведена еволюція назв математичного журналу Вісник харківського університету за період 1879-2015. Ця еволюція відображає зміни назв університету де видається журнал. Також ми розкриваємо та обговорюємо декілька способів нумерації впродовж всієї історії та наводимо призвища членів редакційної колегії за останні 50 років.