Bilginin Yönetiminde Kutupsallaşan Anlayış - Murat Sezgin; Ömür Yaşar Saatçıoğlu (Bilgi Dünyası, 2014)
Örtük bilgi kavramı, Polanyi(1958)’ den günümüze birçok araştırmacı tarafından tartışılmıştır. Örtük bilgi tecrübeye dayalı olup; gözlem, taklit ve uygulamalarla edinilir. Yayılımı için eğitim ve yüzyüze etkileşim gereklidir. Öte yandan açık bilgi; biçimseldir, kodlanabilir, paylaşılabilir ve iletilebilirdir.