Kum, kuma i njihove izvedenice u govoru Svete Marije - Anđela Frančić (Hrvatski Dijalektološki Zbornik, 2021)
U uvodnome dijelu rada polazi se od definicije kumstva te se kratko osvrće na kumstva koja Katolička crkva propisuje. Središnji je dio rada jezično-etnološki prikaz u svetomarskome govoru potvrđenih naziva kum i kuma te njihovih izvedenica. Slijedi pregled dvorječnih sveza kojima su kum i kuma sastavnicom te osvrt na (ne)životnost nadijevanja osobnih imena po krsnim kumovima. Završni dio rada jest usporedba analiziranih izraza s ekvivalentnim izrazima zabilježenim u dosad tiskom objavljenim rječnicima međimurskih govora i u Rječniku govora Podravskih Sesveta te iščitavanje sličnosti i razlika među njima.