Stancu, Marcel, 2019, "Omnibus, tramvai, troleibuz: transportul public electric în Sibiu și în România", 388 p., Editura Honterus, Sibiu - Alexandru A. PĂCURAR (Studia Universitatis Babeş-Bolyai: Geographia, 2023)
În 2019 a văzut lumina tiparului în condiții tipografice de excepție, lucrarea Omnibus, tramvai, troleibuz: transportul public electric în Sibiu și în România, Editura Honterus din Sibiu, sub semnătura inginerului Marcel Stancu, un subiect rarisim abordat în România, așa cum remarcă prefațatorul volumului, academicianul Dorel Banabic: „În literatura română există puține cărți care să trateze istoria transporturilor și a mijloacelor de transport din România. Domnul inginer Marcel Stancu vine să umple un gol în acest domeniu...” (p. 1).