Ryzyko, zaufanie, choroby zakaźne. Polki i Polacy o pandemii - Michał Wróblewski; Andrzej Meler; Łukasz Afeltowicz (Dyskurs & Dialog, 2020)
Wyniki projektu badawczego pod nazwą „Pandemia w oczach Polaków. Badania społeczne nad percepcją chorób zakaźnych, zaufaniem i ryzykiem” autorstwa: dr hab. Michała Wróblewskiego, prof. UMK, mgr Andrzeja Melera (UMK) i dr hab. Łukasza Afeltowicza, prof AGH.