РОЗВИТОК ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ - Stefaniia Bazhenova; Iuliia Pologovska; Inna Kantsur (Економіка та суспільство, 2022)
У статті розкрито практичні аспекти розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні в сучасних умовах функціонування. Встановлено, що готельно-ресторанний бізнес як у період минулих років, так і зараз, перебуває у неочікуваних та несприятливих умовах. Визначено, що нестабільність економічної та політичної ситуації в Україні, пандемічні обмеження, військова агресія ворога негативно позначаються на динаміці розвитку та функціонування суб’єктів готельно-ресторанної індустрії. З метою забезпечення розвитку та ефективного функціонування суб’єктів готельно-ресторанної справи в умовах сьогодення в державі запроваджуються програми та проєкти підтримки цієї сфери економічної діяльності за сприянням міжнародних організацій.