Volební právo ČR z hlediska zkušeností voleb do Poslanenecké sněmovny - Jan Filip (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 1996)
V souvislosti s praktickým uplatňováním zákona č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu, ve znění zákona č. 212/1996 Sb. (dále v textu jen "ZVP") se projevují nejen klady této úpravy, nýbrž i celá řada nedostatků. K jejich systematickému zhodnocení by bylo třeba monografie. Nicméně i charakteristiky našeho volebního systému umožní systematicky upozornit na závažné otázky volebního práva.