TÜRKÇE ÖĞRENEN YABANCILARIN GÜNLÜK YAŞAMA İLİŞKİN KÜLTÜREL ALGILARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - Bekir İnce; İsmail Güleç (Sakarya University Journal of Education, 2013)
Bu çalışmanın amacı Sakarya Üniversitesi TÖMER'de Türkçe öğrenmekte olan yabancı öğrencilerin sosyal ve kültürel anlamda öğrendikleri dile ilişkin yaşadıkları sorunları ortaya koymaktır. Bu bağlamda öğrencilerin yemek, eğlenme ve giyim alışkanlıklarına ilişkin algıları ölçülmeye çalışılmıştır. Araştırmanın evreni TÖMER'lerde öğrenim gören Türk soylu olan ve Türk soylu olmayan öğrencilerden; örneklemi ise Sakarya Üniversitesi TÖMER'de öğrenim görmekte olan 13 farklı ülkeye mensup 29 öğrenciden oluşmaktadır. Verileri toplamak için yapılandırılmış görüşme formu kullanılmış ve elde edilen sonuçlar frekans ve yüzde ile ifade edilmiştir. çalışmanın sonuçları öğrencilerin kıyafet konusunda büyük sorun yaşamadıklarını ancak yemek ve eğlence gibi konularda orta düzeyde bir problem yaşamakta olduklarını ortaya koymaktadır.