Особливості процесу доказування в кримінальному процесі Сполучених Штатів Америки - I. L. Bespalko; V. V. Vapniarchuk (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2024)
Останні роки ознаменувалися великим зростанням порівняльно-правових досліджень у різних галузях юридичної науки, які набувають все більше прихильників. Цей процес дозволяє показати своєрідність окремих галузей права, їх інститутів, норм в різних правових системах, зіставити дані конкретної галузі права з подібними галузями в інших правових системах та виявити національні відмінності. Практичне значення цієї діяльності полягає у вивченні й узагальненні як позитивного, так і негативного юридичного досвіду зарубіжних країн. В нинішньому відкритому світі зі зростанням значення міжнародної складової у сфері боротьби зі злочинністю фахівцю-юристу потрібні знання, що виходять за межі національного правового поля, не просто так, а з метою їх належного використання, зокрема, в процесі міжнародного співробітництва у кримінальних провадженнях між державами.