WYDZIAŁ ELEKTRYCZNY POLITECHNIKI ŚLĄSKIEJ – 70 LAT TRADYCJI - Paweł Sowa; Marian Pasko; Andrzej Kowalik (Informatyka, Automatyka, Pomiary w Gospodarce i Ochronie Środowiska, 2016)
W roku ubiegłym Wydział Elektryczny Politechniki Śląskiej świętował siedemdziesięciolecie swojego istnienia. Jubileusz ten stał się okazją do dokonania podsumowania jego dotychczasowej działalności i nakreślenia planów na najbliższą przyszłość. W artykule zaprezentowano historię i strukturę organizacyjną Wydziału, a także jego działalność dydaktyczną i badawczą oraz współprace z partnerami przemysłowymi.