Yüksek plastisiteli kil zeminin mühendislik özelliklerine inşaat atıklarının etkisi - Ömür ÇİMEN; Halil İbrahim GÜNAYDIN; Sıddıka Nihal KESKİN (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2017)
Bu çalışmada, inşaat atıklarının yüksek plastisiteli bir kilin bazı mühendislik özelliklerine olan etkisi araştırılmıştır. Bu kapsamda öncelikle zemin numunesi ve inşaat atıklarının kimyasal özellikleri belirlenmiştir. Kile ağırlıkça %2,