Розвиток нормативно-правової бази щодо правового забезпечення землеустрою - H. Hreshchuk (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2022)
Станом на сьогодні в Україні наявна недосконала законодавча база, яка потребує вдосконалення, шляхом внесення змін до існуючих законодавчих актів та прийняття нових актів. За складних суспільно-політичних умов, наявності великої кількості поглядів на шляхи реформування земельних відносин, таке законодавство в короткі терміни створити не можна. Тому, необхідно провести ґрунтовну роботу із вдосконалення уже існуючих норм земельного законодавства та прийняти відповідні законопроекти, вказані далі.