Қазақстан Республикасының «Cыбаға» бағдарламасы аясында асыл тұқымды малшаруашылығының қазіргі жағдайын талдау. Анализ современного состояния породистого скота в рамках программы «Сыбаға» Республики Казахстан. - A. B. Aidarova; А. А. Esentaeva; E. E. Dosmuratova (Хабаршысы. Экономика сериясы, 2015)
Бұл мақалада «Сыбаға» бағдарламасының орындалуы қарастырылған, оның мақсаты ет бағытындағы «ІҚМ экспорттық әлеуетінің дамуы» атты бағдарламаға кіретін ІҚМ ет бағытындағы тауарлық мал табының санының өсуін қамтамасыз ету, халықты сапалы ет өнімдерімен қамтамасыз ету,тұқымсыз төлдейтін мал басы мен асыл тұқымды бұқамен будандастыру арқылы ет бағытындағы өнімділікті ІҚМ тұқымдығын өзгерту, еттің өзіндік құнын төмендету, қосымша жұмыс орнын ашу болып табылады.