Spreminjanje pomena kmetijstva na podeželju nekdanje NDR - Elke Knappe (Dela, 2002)
Raziskavam sprememb na podeželju trazicijskih gospodarstev je namen-jeno malo pozornosti v primerjavi s študijami metropolitanskih središč invečjih mestnih aglomeracij. Vzrok je v tem, da se spremembe na podeželjune odvijajo tako hitro in da podeželje redko pritegne pozornost domačih intujih vlagateljev.