FISH FAUNA IN GIANH RIVER BASIN, QUANG BINH PROVINCE, NORTH CENTRE VIETNAM - Ho Anh TUAN; Ngo Xuan QUANG; Laurentiu UNGUREANU; Dumitru BULAT (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte reale si ale naturii, 2015)
We carried out 12 field surveys in 2003 - 2011 at 36 study sites and collected 5699 specimens. Over time of analysis, we have identified 181 fish species belong to 139 genera, 64 families of 16 orders of the ichthyofauna in Gianh River, 5 rare species recorded in the Red Book of Vietnam (2007), 84 species having economic value, 68 species in upstream, 64 species distributed in the middle, 61 species in downstream and 100 species in the estuary. IHTIOFAUNA DIN BAZINUL RÂULUI GIANH, PROVINCIA QUANG BINH, VIETNAMUL CENTRAL DE NORD În perioada anilor 2003-2011 au fost efectuate 12 cercetări de teren la 36 de situri şi au fost colectate 5699 de exemplare. În urma analizelor îndelungate am identificat 181 de specii de peşti din cadrul a 139 genuri, 64 de familii cuprinse în 16 ordine ale ihtiofaunei din bazinul râului Gianh. Dintre acestea, 5 specii rare sunt înregistrate în Cartea Roşie a Vietnamului (2007), iar 84 de specii au valoare economică. 68 de specii au fost colectate în amonte, 64 de specii distribuite în cursul mijlociu al râului, 61 de specii în aval şi 100 de specii din estuar.