Odmev slovenskega slovstva v evropskem prostoru (1908–1938) - Pavle Jović (Slavistična Revija, 2023)
Za vidnost slovenskega slovstva v evropskem prostoru sta pomembna dva pogoja: prevodi in literarnozgodovinski pregledi. Kratki prispevek se ukvarja s tistimi pregledi med letoma 1908 in 1938, ki so slovensko slovstvo predstavljali v okviru književnosti južnih Slovanov oz. jugoslovanske književnosti.