СУТНІСТЬ ТА ОСОБЛИВОСТІ ЗДІЙСНЕННЯ ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ АГРАРНОГО ПІДПРИЄМСТВА - Oleksandr Kalinichenko; Polina Sovershenna; Mykola Harkavenko (Економіка та суспільство, 2021)
Стаття присвячена актуальним питанням здійснення виробничо-комерційної діяльності у аграрних підприємствах. Досліджено структуру виробництва підприємств та її вплив на комерційну діяльність, забезпечення конкурентоспроможності та підвищення ефективності їх діяльності. Обґрунтовано важливість створення у сільськогосподарських підприємствах служби маркетингу, яка б цілеспрямовано займалася виконанням відповідних функцій. Визначено етапи становлення комерційної діяльності в аграрних підприємствах, та роль виробничо-маркетингової стратегії, як інструменту, спрямованого на досягнення довготермінових конкурентних переваг. Систематизовано та доповнено організаційні, економічні та фінансові методи реалізація стратегічних цілей аграрних підприємств в процесі здійснення виробничо-комерційної діяльності.