ІНВЕСТИЦІЙНА СКЛАДОВА ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ - О. І. Baranovskyi; M. O. Moroz (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 2017)
Розглянуто необхідність розбудови інвестиційних процесів в Україні з урахуванням її інвестиційної безпеки. Охарактеризовано національні інтереси в сфері інвестиційної безпеки. Наголошено, що розробці теоретико–методологічних засад інвестиційної безпеки має передувати визначення таких засад стосовно інвестування загалом. Визначено напрями досліджень інвестиційної безпеки. Проаналізовані підходи до визначення її сутності і змісту, запропоновано авторське бачення дефініції «інвестиційна безпека держави» та класифікації її різновидів. Наведено характеристику взаємозв’язку і взаємозумовленості складових інвестиційної безпеки держави.