El trabajo de los profesionales de la información en la gestión de un portal temático : el caso de Portal Mayores - Palacios Ramos, Elsa (BiD: Textos Universitaris de Biblioteconomia i Documentació, 2007)
El desafiament d'un portal temàtic rau a posar a disposició dels usuaris un conjunt de continguts, serveis i utilitats sobre una branca restringida del coneixement, d'acord amb les seves necessitats, amb la garantia de la qualitat, la pertinència i l'actualització contínua de la informació oferta. Aquest article analitza les tres dimensions que s'han de tenir en compte en la gestió d'un portal: el capital intel·lectual, el disseny del lloc web i la difusió mitjançant activitats de màrqueting. Alhora, destaca la figura del professional de la informació en totes les fases de desenvolupament del portal, des de la definició dels objectius i el públic, fins al pla de posicionament a Internet.El desafío de un portal temático radica en poner a disposición de los usuarios un conjunto de contenidos, servicios y utilidades sobre una rama restringida del conocimiento, de acuerdo con sus necesidades, garantizando la calidad, pertinencia y actualización continua de la información ofrecida. Este artículo analiza las tres dimensiones a tener en cuenta en la gestión de un portal: el capital intelectual, el diseño del sitio web y su difusión mediante actividades de marketing, destacando la figura del profesional de la información en todas las fases de desarrollo del portal, desde la definición de sus objetivos y su público, hasta su plan de posicionamiento en Internet.The main challenge facing a thematic portal is to provide reliable, up-to-date information and services in a specific area of knowledge which respond effectively to the needs of its users. This article examines the three key dimensions in the management of a portal: intellectual capital, the design of the web site, and its diffusion through marketing activities. We stress the vital role of the information professional at all the stages of the portal's development, from the definition of its objectives and its target audience to the plans for its positioning on the Internet.