Matematinio raštingumo samprata - Jolita Dudaitė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2016)
Straipsnyje nagrinėjant matematinio raštingumo sampratą, pateikiama matematinio raštingumo terminų, randamų mokslinėje literatūroje, analizė, atskleidžiami  matematikos ir matematinio raštingumo skirtumai.