نظام نوآوری فناورانه: الگویی برای سیاست‌گذاری نوآوری و توسعه فناوری - سید ایمان میرعمادی (سیاست علم و فناوری, 2019)
گرچه محققان و تحلیلگران سیاستی، مطالعات تجربی متنوعی را برای درک بهتر ساختار و پویایی نظام‌های نوآوری انجام داده‌اند اما سیاست‌گذاران در استخراج راهبردهای عملی، اغلب با مشکلاتی مواجه هستند. از میان رویکردهای مختلف به نظام‌های نوآوری، نظام نوآوری فناورانه رابطه تنگاتنگی با مفهوم سیاست‌گذاری نوآوری و توسعه فناوری و به خصوص سیاست‌های سیستمی پیدا کرده است. نظام نوآوری فناورانه ضمن تأثیر بهسزایی که در فرآیند تغییرات فناورانه دارد الگویی را فراهم می‌کند تا مسیرهای وقوع نوآوری‌های فناورانه شناسایی شوند. در این مقاله، ضمن آشنایی با مفهوم نظام نوآوری فناورانه و ساختارها و کارکردهای آن، الگویی برای سیاست‌گذاری نوآوری و تحلیل پویایی توسعه فناوری ارائه می‌شود و البته به این منظور، اثر مفاهیم مختلف مؤثر بر فرآیند سیاست‌گذاری مانند عوامل بافتاری و چرخه عمر هم در نظر گرفته شده است. در انتها نیز یک نمونه از کاربرد مفاهیم فوق در تحلیل نظام نوآوری فناورانه فتوولتائیک ایران نشان داده خواهد شد.