РЕАЛЬНІСТЬ І ДАНІСТЬ ЯК НАСЛІДОК ІДЕОЛОГІЇ ТА ФІКЦІОНАЛІЗАЦІЇ: КОНСТРУКТ «КОЛОНІЯ» - Богдан Валентинович Стороха (Lìteraturnij Proces: Metodologìâ, Ìmena, Tendencìï, 2016)
У статті розглядається практика літературної репрезентації колонізованих земель як уявного простору в німецькомовному дискурсі ХІХ–ХХ ст. на матеріалі художніх текстів та документальної прози. Аналізуються стратегії формування образу колоній у контексті суспільно-політичних зрушень епохи.