PULSE-DTMF ARAMA TABANLI BİNA GÜVENLİK SİSTEMİ TASARIMI VE UYGULAMASI - Cemal YILMAZ; Nihat DALDAL (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2006)
Bu çalışmada, Pulse ve DTMF arama metotlarının birlikte kullanılmasına yönelik bir kontrol seti tasarlanmış ve uygulaması gerçekleştirilmiştir. Geliştirilen kontrol seti bir bina güvenlik sisteminde alarm durumunun bildirilmesi ve önlemlerin alınması için kullanılmıştır. Tasarımda, assembly dilinde programlanan bir Atmel mikroişlemci kullanılmıştır. Kontrol ünitesi arama yöntemini belirler ve tasarlanan devre ile arama işlemi gerçekleştirilir. Sistemde kayıtlı numaralara, alarm tipine uygun mesajlar gönderilerek alarm durumu bildirilir.